Marléne Tamlin

Författaren och illustratören Marléne Tamlin har arbetat med demokrati- och hållbarhetsfrågor i över 10 år, och debuterade som barnboksförfattare 2020 med populära Covve och Tvålen - en barnbok om Covid-19. Nu driver hon bland annat barnboksföretaget Drömträdet och har tagit sig an fler komplicerade ämnen med den nya serien om Nora.


"Nu firar vi 100 år av demokrati i Sverige, men demokratin kan aldrig tas för given, utan måste vinnas och utvecklas varje dag. En viktig del är att släppa in barnen. Med bokserien om Nora vill jag bjuda in de yngsta i samhällsdebatten genom att förklara det komplexa på ett lätt och kul vis!"


Har du frågor, eller vill du boka författarbesök, högläsning eller föreläsning? Maila marlene@dromtradet.se eller använd kontaktformuläret

Förlaget som gett ut böckerna om Nora heter Ditt Bokförlag är ett litet personligt förlag som har fler spännande barnböcker, inklusive syskonboken Sagan om bebissagan av Marléne och dottern Althea Tamlin.

Författarbesök och föreläsningar


Jag erbjuder både högläsning, föreläsningar och workshops för barn samt föreläsning för vuxna i mån av tid och möjlighet. För fysiska besök är det enklare ju närmare Västerås platsen befinner sig, men ingenting är omöjligt - hör av er!


Exempel på upplägg:

För barn:

  • Föreläsning: Från blä till mums - hur jag fixade skolmaten och varför jag skrivit böcker
  • Högläsning och samtal kring en av böckerna
  • Demokratiworkshop efter högläsning

För vuxna:

  • Låt barn vara barn - hur pratar vi om demokrati med barn, och varför?

För familjer på evenemang:

  • Demokratipromenad med tipsrunda och aktiviteter anpassade till ditt evenemang